Veel geld naar sector horeca.
Veel geld naar sector horeca. Steve Buissinne

In Dronten krijgen 141 bedrijven subsidie uit de derde NOW-pot

Algemeen

DRONTEN - Het UWV heeft voorlopige cijfers bekendgemaakt over de derde aanvraagperiode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Uit de gemeente Dronten zijn tot nu toe aanvragen van 141 bedrijven toegekend.

In augustus kregen in de gemeente Dronten 264 werkgevers NOW-gelden. Toen ging het om opgeteld 9,8 miljoen euro. In november werd er tijdens de tweede ronde 5,8 miljoen euro verdeeld over 109 bedrijven uit de gemeente Dronten.

De cijfers over de derde periode zijn gebaseerd op de stand van 11 januari en hebben betrekking op de toegekende aanvragen en voorschotuitbetalingen sinds de opening van het aanvraagloket van de regeling op 16 november.

Voorschot ontvangen

De 141 bedrijven hebben de eerste termijn van het voorschot inmiddels ontvangen. Aan een groot deel is inmiddels ook de tweede termijn overgemaakt. Het voorschot wordt in drie termijnen betaald.

In totaal verwacht het UWV zo’n 2,8 miljard euro aan voorschotten over te maken voor de derde periode NOW.  De sectoren horeca en catering en detailhandel zijn samen goed voor meer dan de helft van alle toekenningen.