Beter Bad in Dronten.
Beter Bad in Dronten. Google Streetview

Beter Bad uit Dronten moet ‘onveilige’ sanitaire producten uit de handel halen

Algemeen

DRONTEN - De firma BeterBad uit Dronten moet een deel van haar infrarood- en ultravioletstralers uit de handel halen. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald na een kort geding, aangespannen door Sunshower BV uit Amsterdam. De producten van bedrijf uit Dronten voldoen niet aan de zogenaamde ‘laagspanningsrichtlijnen’.

Directeur/eigenaar Marco ter Meer van Beter Bad vertelt druk bezig te zijn om de producten aan te passen aan deze veiligheidseisen. Hij verwacht ze op korte termijn weer op de markt te kunnen brengen.

Sunshower

Sunshower houdt zich bezig met de ontwikkeling en verkoop van infrarood- en ultravioletstralers voor de inbouw in badkamers en douchecabines. Beter Bad biedt zulke stralers al een aantal jaren aan onder de naam Feel Good Shower. In het voorjaar van 2020 is het assortiment van Beter Bad uitgebreid met drie nieuwe modellen.

Die nieuwe modellen vormden de inzet van het kort geding, want in Amsterdam wordt beweerd dat het kopieën zijn van de Sunshower-stralers. Op dat punt is Beter Bad echter vrijgesproken.

Misleidende reclame

Sunshower stelt ook dat het bedrijf uit Dronten misleidende reclame verspreidt en dat BeterBad grote lappen tekst van Sunshower één op één heeft overgenomen. Hierin geeft de rechter het Amsterdamse bedrijf wel gelijk.

Beter Bad mag niet langer beweren de Sunshower-stralers gevaarlijk zijn voor consumenten met lichte huidtypes en dat de Beter Bad-stralers beter zijn voor de aanmaak van vitamine D. Ook de teksten van Sunshower mogen niet langer worden gebruikt.

Respecteert Beter Bad de uitspraak van de rechter niet, dan volgt er een dwangsom van vijfduizend euro per dag.

Volledige uitspraak

Beter Bad