In geval van nood moet Lowlands snel ontruimd kunnen worden.
In geval van nood moet Lowlands snel ontruimd kunnen worden. Bart Heemskerk

Niemand weet wie eigenaar was van de oude brug naar Walibi, Lowlands en Defqon

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - Er lag tot voor kort een oude houten brug over de Spijktocht. Deze brug is enkele jaren geleden vervangen door een nieuwe brug, die onderdeel uitmaakt van de calamiteitenroute naar Walibi en het festivalterrein voor Opwekking, Lowlands en Defqon.1. Probleempje was alleen dat niemand weet wie de eigenaar van de oude brug was.

De gemeente Dronten en Staatsbosbeheer gingen er altijd van uit dat de houten brug eigendom was van Staatsbosbeheer. Recentelijk is echter gebleken dat Staatsbosbeheer helemaal geen eigenaar was en ook geen eigenaar van de nieuwe brug wil zijn. „Wie de oude houten brug daar in een ver verleden heeft gebouwd, is niet duidelijk”, constateren B en W.

Genereus

Het komt niet tot een conflict tussen gemeente en Staatsbosbeheer. Het gemeentebestuur had de nieuwe brug al betaald en heeft nu genereus aangeboden om ook de kosten van beheer en onderhoud voor haar rekening te nemen. Ook waterschap Zuiderzeeland, eigenaar van de Spijktocht, gaat hiermee akkoord. Ook formeel wordt alles nu goed geregeld tussen gemeente, waterschap en Staatsbosbeheer.

De gemeente Dronten heeft belang bij de brug: „Want een goede calamiteitenroute is noodzakelijk.” Als er iets gebeurt bij Walibi of op het festivalterrein, moeten hulpdiensten er snel naartoe kunnen. Ook moeten de beide locaties in geval van nood snel ontruimd kunnen worden.

Lowlands en Defqon.1

Overigens is de gemeente niet de enige die de nieuwe brug heeft bekostigd. Aan de hele calamiteitenroute is meebetaald door Walibi en verschillende gebruikers van het festival, waaronder MOJO namens Lowlands en Q-dance namens Defqon.1.

Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 1 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Avond over dementie, gemeenteraad Dronten 1 uur geleden
Windplan Groen
84% van de meldingen bij Windplan Groen gaat over geluidshinder 2 uur geleden