Willemien Wever, CDA
Willemien Wever, CDA ©maartenheijenk.nl

In gemeente Dronten nog geen forse toename van het aantal faillissementen

Algemeen

DRONTEN - Wethouder Korting hoort geluiden van ondernemers, die zich ernstige zorgen maken over hoe ze de komende weken moeten doorkomen: „Maar de coronacrisis heeft tot nu toe nog niet geleid tot een forse toename van het aantal faillissementen.”

Willemien Wever (CDA) toonde zich bezorgd over de problemen bij ondernemers als gevolg van de verlengde lockdown. „Wat is de impact voor onze lokale economie? Zijn er signalen bekend van ondernemers die tussen de wal en het schip belanden? Is het college voornemens om de bestaande regelingen uit te breiden?”

Rapport

Wethouder Korting antwoordde dat er gewerkt wordt aan een onderzoek naar de economische stand van zaken in de gemeente Dronten, inclusief de werkgelegenheid. Ze verwacht eind februari een rapport te kunnen presenteren.

Ondertussen is de gemeente Dronten voortdurend bezig om lokale ondernemers steun te bieden: „We bellen zelf ondernemers om te vragen hoe het gaat, waar ze tegenaan lopen en wat wij kunnen doen.” Daarbij gaat het volgens de wethouder meestal om maatwerk: „Maar we gaan niet op de stoel van het Rijk zitten.”

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 22 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 23 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 23 uur geleden