Winkelcentrum Suydersee in Dronten.
Winkelcentrum Suydersee in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Na persconferentie gesprekken over kerstdrukte in winkelcentra gemeente Dronten

Zakelijk

DRONTEN - De gemeente Dronten gaat na de persconferentie van het kabinet van komende dinsdag in gesprek met winkeliers, vastgoedeigenaren en Ondernemersvereniging De Driehoek. Samen met die ondernemers buigt de gemeente zich dan over de te verwachten kerstdrukte in de winkelcentra.

Wethouder Irene Korting zei eerder tegen de gemeenteraad, dat ze gaat kijken wat er in de winkelcentra allemaal nog kan binnen de regels. Ze meldde dat één van de grootste vastgoedeigenaren in Suydersee een leegstaand pand beschikbaar wil stellen. Dat pand kan in de weken voor Kerst dienst doen als afhaalpunt. Zo’n adres kan volgens de wethouder bijdragen aan het voorkomen van drukte in de reguliere winkels.

Zo veilig mogelijk

Hoe dat precies georganiseerd moet worden? Dat weet de VVD’er nog niet. Daarvoor wacht ze de persconferentie van dinsdag af. Daarna wil de gemeente het gesprek aangaan over de winkelcentra in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant: „Om het zo veilig mogelijk te organiseren.”

„Het uitgangspunt is dat inwoners veilig kunnen winkelen en ondernemers binnen die randvoorwaarde in staat worden gesteld om omzet te maken in deze voor hun zo belangrijke periode”, meldt de gemeente in een toelichting.

„We zetten in op onze collectieve denkkracht waarbij iedere partij (winkeliers, vastgoedeigenaren, OVDD en gemeente) vanuit zijn of haar verantwoordelijkheid meedenkt en mogelijk acties onderneemt”, aldus de gemeente.


Afbeelding
Veilig Verkeer geeft 50-plussers gratis fietsles in Dronten 7 uur geleden
Avondvierdaagse Dronten.
Agenda maandag: Avond over geluid windparken, inschrijven voor avondvierdaagse 7 uur geleden
Wethouder Siert Jan Lap
Personeelsstop is eerste bezuiniging van Dronten op weg naar 'ravijnjaar' 2026 8 uur geleden