Helma Lodders (tweede van links) bracht in 2018 een bezoek aan het bedrijf van Jacques Huijbregts (tweede van rechts).
Helma Lodders (tweede van links) bracht in 2018 een bezoek aan het bedrijf van Jacques Huijbregts (tweede van rechts). VVD Dronten

VVD-fractie stelt Kamervragen aan minister over bedreigingen gezin in Dronten

Algemeen

DRONTEN - De recente bedreigingen aan het adres van Jacques Huijbregts uit Dronten hebben nu zelfs geleid tot Kamervragen. VVD-kamerlid Helma Lodders vraagt aan minister Ferd Grapperhaus: „Bent u bereid de regie te nemen en deze hachelijke situatie voor dit gezin zo snel mogelijk op te lossen?”

Huijbregts wordt al jarenlang geconfronteerd met het feit dat zijn woning en bedrijf precies middenin Nederland ligt. Als mensen via een ip-adres op zoek gaan naar de eigenaar van een anonieme website, komen ze vaak bij de Haringweg in Dronten uit.

Maandag gebeurde dit naar aanleiding van de protesten tegen het coronabeleid van het kabinet op het Museumplein. DeDrontenaar.nl schreef erover en daarna brak er een golf aan landelijke publiciteit los.

Intimidatie

Helma Lodders uit Zeewolde vraagt: „Bent u bekend met het feit dat dit gezin uit Dronten al jarenlang, jaarlijks wel 30 tot 50 keer via social media, post of fysiek bedreigd is?” Ze voegt eraan toe dat het soms om ernstige bedreigingen en intimidatie gaat.

„Deelt u de mening dat deze situatie zo snel mogelijk opgelost moet worden omwille van de veiligheid van dit gezin?”, aldus het Kamerlid. Ze vraagt de minister contact op te nemen met het National Geospatial Intelligence Agency (NGA), de CIA, Google en de burgemeester van Dronten ‘om deze bizarre situatie te bespreken’.

Huijbregts Automatisering

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 20 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 21 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 21 uur geleden