De initiatiefnemers Duco van Dijk en Els Keuning.
De initiatiefnemers Duco van Dijk en Els Keuning. ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Wanhopige Tiny House-groep wil eventueel camping in Swifterbant exploiteren

Algemeen

DRONTEN - Al bijna twee jaar probeert de werkgroep Tiny House een perceel in Dronten te krijgen voor een aantal kleine huisjes. Bij de gemeente komen ze niets verder. Ten einde raad hebben ze nu een brief naar de gemeenteraad gestuurd. Daarin stellen ze onder andere voor om camping De Abelen in Swifterbant te exploiteren.

De groep bestond uit tien belangstellenden die een tiny house wilden bouwen. Doordat het niet opschiet, wordt de groep kleiner. ā€žInmiddels hebben drie mede-initiatiefnemers hun droom buiten de gemeente gerealiseerd.ā€

De overgebleven groep vraagt de gemeenteraad om steun. ā€žOut of the box denken is ons niet vreemdā€, zeggen ze. Zo willen ze de camping in Swifterbant exploiteren in ruil voor toestemming om daar tien tiny houses te plaatsen.

Fazantendreef en Bruggepoort

De groep had in eerste instantie het oog laten vallen op percelen aan de Fazantendreef en Bruggepoort. In hun brief geven ze een opsomming van de gesprekken met de gemeente en afspraken die niet zouden zijn nagekomen.

ā€žWe zijn bijna twee jaar verder en voor ons gevoel niets opgeschotenā€, aldus de initiatiefnemers. Ze merken niets van de slogan ā€˜Dronten geeft je de ruimteā€™.

ā€žUiteraard hebben wij er begrip voor dat in de huidige coronatijd de gemeente bepaalde zaken moet prioriteren. Het neemt niet weg dat afspraken over voortgang van ons dossier keer op keer niet worden nagekomen.ā€

Tiny house

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 16 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 17 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 17 uur geleden