VIDEO | Jan de Reus over ongeluk Hanzeweg: „Iemand heeft niet zitten opletten”

Algemeen

DRONTEN - „We zitten er bovenop.” Dat zegt gedeputeerde Jan de Reus (VVD) over de situatie op de Hanzeweg tussen Kampen en Dronten. „Alleen… het gedrag van automobilisten om ongelukken te vermijden is allesbepalend.”

Bij de afsluiting van een rijstrook op de Hanzeweg hebben zich al twee keer aanrijdingen voorgedaan. In antwoord op vragen van Bas de Reus (GroenLinks) zei de gedeputeerde gisteravond dat alle vereiste veiligheidsmaatregelen worden genomen plus nog enkele extra borden en verlichting.

Niet opletten

Naar aanleiding van het ongeluk van afgelopen zaterdag zei Jan de Reus dat er al twee auto’s stonden te wachten voor de stoplichten: „Er is een andere auto met hoge snelheid achterop geknald. Dat betekent concreet òf iemand heeft niet zitten opletten of wat dan ook. De andere auto’s hadden de stoplichten wel gezien en stonden daar ook. Op een gegeven moment houdt het op met verkeersmaatregelen.”

De gedeputeerde herhaalde de toezegging dat er eind volgende week wordt begonnen met de werkzaamheden. Deze duren naar verwachting maximaal vijf dagen, maar kunnen alleen worden uitgevoerd als het droog en niet te koud is.

Hanzeweg