De locatie van de GGD aan de Schroefstraat in Lelystad.
De locatie van de GGD aan de Schroefstraat in Lelystad. ©maartenheijenk.nl

Dubbel en Dwars Dronten | Testen en prikken

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

Omdat Dronten een gemiddelde gemeente is (het is maar dat u dat weet), gaan alle Drontenaren van 12 jaar en ouder deze maand door de teststraat. Het testen gebeurt door de GGD Flevoland op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Dronten is een pilotgemeente en de bedoeling van de pilot is om ervaring op te doen met grootschalig testen. En in Dronten is volgens de burgemeester de testbereidheid hoog. Wat mij betreft een gedurfde mening, gezien de discussies en ontstemde reacties van Drontenaren, die ik regelmatig spreek, op de datalekken bij de GGD’s. Je laat je testen en al je persoonlijke gegevens liggen op straat.

Dronten mag dan voor het testen een gemiddelde gemeente zijn, dat geldt niet voor het prikken. Nu de vaccinatie van ouderen, verpleeghuismedewerkers en medisch personeel eindelijk op gang is gekomen, komen ook andere groepen aan de beurt om gevaccineerd te worden. Dat gaat gebeuren in 55 priklocaties in verschillende gemeenten. En in die lijst van gemeenten staat de gemeente Dronten niet vermeld.

Bij het prikken zijn wij als Dronten kennelijk niet gemiddeld genoeg. Een mooie taak voor ons gemeentebestuur om er voor te zorgen dat wij straks allemaal in Dronten onze prik kunnen halen.

Dubbel en Dwars Dronten