Medewerkers van Coloriet met het vaccin in de lift van De Regenboog.
Medewerkers van Coloriet met het vaccin in de lift van De Regenboog. eigen foto

De Regenboog start vaccinatie en hoopt bezoekersregeling te kunnen versoepelen

Algemeen

DRONTEN - Coloriet is gisteren begonnen met het vaccineren van bewoners van De Regenboog in Dronten. De zorgorganisatie heeft 500 vaccins ontvangen. Deze zijn door maaltijdleverancier Maaltijd Compleet in een koelwagen verspreid over vijf woonzorgcentra.

„Door bewoners en families werd uitgekeken naar deze dag”, aldus Coloriet, „Dat blijkt uit de zeer hoge bereidheid tot vaccineren.”

Coloriet kent momenteel een aangepaste bezoekregeling vanwege de zorgen om het Britse coronavirus. Begin maart krijgen de verpleeghuismedewerkers en de bewoners hun tweede vaccinatie. Coloriet hoopt dan de bezoekersregeling te kunnen versoepelen.

Toestemming

De bewoners en hun contactpersoon kregen vooraf informatie over het vaccin. Zij moesten schriftelijk toestemming geven. De specialist ouderengeneeskunde beoordeelde vervolgens of het toedienen van het vaccin ook medisch verantwoord was. 

Coloriet biedt tevens wijkzorg en vindt het belangrijk dat ook deze zorgverleners een vaccinatie krijgen: „Wij willen dat zij ook beschermd kunnen werken.”  

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 9 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 10 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 10 uur geleden