IJs of geen ijs, de ijsbaan in Dronten gaat niet open: „Met pijn in ons hart”

Sport

DRONTEN - Het bestuur van IJsclub Dronten heeft besloten dat de ijsbaan dit seizoen, ondanks het aangekondigde koude winterweer, niet open gaat. Volgens voorzitter Piet Bleeker is het onmogelijk om met een kleine groep vrijwilligers alle coronamaatregelen te handhaven.

Bleeker vertelt dat het bestuur al wekenlang in gesprek is met de gemeente en de KNSB of openen van de ijsbaan haalbaar is. Hij is vol lof over de medewerking van de gemeente, maar weet ook dat de meeste vrijwilligers zestig jaar of ouder zijn en dus in de corona-risicogroep vallen.

Coronaprotocol

De ijsclub heeft een heel coronaprotocol opgesteld, maar moet inmiddels concluderen dat dit leidt tot enorm veel extra werk voor de vrijwilligers. Als voorbeeld noemt de voorzitter dat de deur van het clubhuis op slot moet, dat er een vrijwilliger mee naar binnen moet als iemand naar het toilet wil en dat het toilet daarna moet worden schoongemaakt: „Waar halen we die mensen vandaan?”

Het muziekje en de verkoop van chocolademelk zijn niet toegestaan. Volgens het bestuur blijft er daardoor weinig over van de beleving van het schaatsen op natuurijs: „En daarom hebben we met pijn in ons hart dit besluit genomen.”

Het betekent ook dat er niet langer water op de baan hoeft te staan: „De pomp is inmiddels uitgezet”, aldus Bleeker, „Volgende winter hopen we op voldoende kou om weer mooie schaatsdagen te kunnen organiseren.”

Video

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 10 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 10 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 11 uur geleden