Burgemeester Jean Paul Gebben.
Burgemeester Jean Paul Gebben. Ā©maartenheijenk.nl

ā€˜Landjepikā€™ gaat volgens PvdA door in Dronten: ā€žZou ik niet doen als ik hen was!ā€

Gemeente

DRONTEN - Volgens PvdA-gemeenteraadslid Suzanne Stoop gaat het oneigenlijk grondgebruik gewoon door in Dronten, ondanks alle maatregelen van de gemeente. Burgemeester Jean Paul Gebben ontraadt het de inwoners met klem.

De burgemeester zei in een reactie op de uitspraak van het raadslid: ā€žIk mag toch hopen dat, na alle consternatie die we gehad hebben, de mensen niet de lef in hun donder hebben dat ze zeggen: ach ik pik die grond van de gemeente wel in. Dat zou ik niet doen als ik hen was!ā€

Nieuwbouwwijk

Suzanne Stoop nodigde de verantwoordelijke wethouder uit om met haar een rondje door een nieuwbouwwijk te lopen. Daar zijn volgens haar tal van voorbeelden te zien van inwoners die recentelijk illegaal grond van de gemeente Dronten in gebruik hebben genomen: ā€žJe komt van alles tegenā€¦ā€

De gemeente is al enkele jaren bezig met een inhaalslag als het gaat om de aanpak van illegale tuinvergrotingen. Er waren in de hele gemeente 756 gevallen geconstateerd. Deze zomer meldde het gemeentebestuur dat de helft van die dossiers inmiddels gesloten was. Op dat moment was 14% van de gevallen nog in behandeling en moesten 277 gevallen nog worden opgepakt.

Wethouder Ton van Amerongen hoopt het dossier snel te kunnen sluiten: ā€žWe willen het volgend jaar afronden en ik hoop niet dat er veel nieuwe zaken zijn.ā€ Toch maakt hij graag gebruik van de uitnodiging van het PvdA-raadslid.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 8 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 9 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 9 uur geleden