Winkelcentrum Suydersee in Dronten.
Winkelcentrum Suydersee in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Andy Snijdt Hout | Winkelen

Algemeen

(door Andy Houtkamp)

Een van mijn geheime verlangens is dat ik vaak en graag met mijn vrouw winkel. Zelfs Bataviastad stond regelmatig op het lijstje. Eigenlijk ben ik dus de ideale man voor elke vrouw. Helaas kan dat nu alweer een jaar niet meer.

Ik ben van de ‘aan de regels houden’. En dus doe ik een paar keer per week boodschappen en dat alleen. Maar wat erger ik mij suf als ik de plaatselijke Deen, Jumbo of Aldi binnen kom. Heel vaak echtparen die samen hun boodschapjes doen. Onbegrijpelijk in deze tijd. Al was het alleen maar omwille van de andere mensen in de supers. Het is asociaal en volkomen onnodig.

Uiteraard is 99 procent van de mensen niet happy met de huidige situatie, maar als we ons allemaal niet aan de regels, opgedrongen of geadviseerd, zouden houden dan kunnen we nooit meer een volkomen normaal leven leiden. 

Overigens vind ik het ook als teken naar de jeugd geen goede zaak. Het is al lastig genoeg om hen duidelijk te maken dat we veel dingen moeten laten om uit de crisis te komen. En als dan zelfs de ouderen niet eens dat goede voorbeeld kunnen geven dan heb ik slecht nieuws voor Bataviastad: het zal helaas nog lang duren voordat jullie mij en mijn vrouw kunnen zien. Helaas moeten ook andere mensen met dezelfde hobby als ik hun heil thuis zoeken.

Laten we hopen op snel betere tijden, maar dat moeten we het echt met zijn allen doen, zonder uitzonderingen.

Andy Snijdt Hout