Verkiezingen
Verkiezingen ©maartenheijenk.nl

Dubbel en Dwars Dronten | Tweede Kamerverkiezingen gewoon uitstellen

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

Volgende maand kunnen wij over drie dagen (15, 16 en 17 maart) onze stem voor de Tweede Kamerverkiezingen uitbrengen en ben je 70 jaar of ouder, dan mag je per brief stemmen.

Hoewel Den Haag vasthoudt aan het doorgaan, hebben verschillende burgemeesters in het land hun twijfels geuit. Zij moeten zorgen voor veilige stembureaus, voor de speciale inrichting met spatschermen en voor de bezetting. Er zijn veel vrijwilligers nodig die de stembureaus moeten bemensen en die de stemmen moeten tellen. 

Een ouderwetse verkiezingscampagne kunnen wij vergeten. Corona bepaalt de agenda’s. Van echte politieke debatten is geen sprake. Ook politieke bijeenkomsten moeten wij missen, geen politieke markten en geen politici op straat. Hoe saai kan het zijn.

Wij zitten nog steeds midden in de pandemie. Ons leven wordt bepaald door allerlei vrijheid beperkende maatregelen. Daar moeten wij ons allemaal aan houden, zolang het duurt en hoe moeilijk het ook is. Samenkomsten zijn niet toegestaan. Maar samenkomen op een stembureau moet kennelijk gewoon kunnen. Hoe tegengesteld in denken en handelen kan onze overheid zijn.

Laten wij eerlijk naar elkaar zijn. Van gewone verkiezingen kan in deze coronatijd geen sprake zijn. Wij leven in beperkingen en daar passen op dit moment geen verkiezingen in. Wat mij betreft uitstellen tot het najaar.

Dubbel en Dwars Dronten