Eric van Eerdenburg
Eric van Eerdenburg ©maartenheijenk.nl

Lowlands denkt dat festival in augustus mogelijk is bij huidige vaccinatieschema

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De editie 2021 van het Lowlands-festival staat nog steeds gepland voor 20 tot en met 22 augustus. Directeur Eric van Eerdenburg blijft optimistisch: „Als je het huidige vaccinatieschema haalt, kun je verwachten dat je in augustus zonder maatregelen een evenement moet kunnen organiseren.”

Van Eerdenburg deed zijn uitspraak tijdens een persbijeenkomst over de experimentele evenementen, die de komende maand in Biddinghuizen worden georganiseerd. Hij vertelde dat zijn bedrijf Mojo is gespecialiseerd in veilige evenementen: „Wat wij willen aantonen, dat is dat je dingen heel veilig kunnen organiseren, ook in deze tijd.”

Vaccinactiegraad

Hij weet niet of het al dan niet doorgaan van Lowlands afhankelijk is van het onderzoek in maart: „Wetenschappers zeggen: als je voldoende vaccinatiegraad in Nederland hebt, waardoor de ziekenhuizen leeg zijn, kun je af van de beperkende maatregelen. De grote onzekere factor is: komen er genoeg vaccins? En komen er mutaties die onzekerheden verschaffen waardoor de overheid toch weer voorzichtiger gaat doen?”

De Lowlands-directeur stelt dat zijn organisatie snel kan inspelen op veranderende omstandigheden. Het evenement kan binnen een paar weken inspelen op eventuele maatregelen: „Wij hebben wel vaker te maken met onverwachte situaties…”

Festivals