Gejanne Lussenburg (li.) en Mette van der Meer (2e van li.) bij de start van hun serie.
Gejanne Lussenburg (li.) en Mette van der Meer (2e van li.) bij de start van hun serie. screenshot livestream Atletiekunie

Joyce Schumacher vijfde op zestig meter horden tijdens NK indooratletiek

Sport

APELDOORN - Joyce Schumacher uit Dronten is op de zestig meter horden als vijfde geëindigd tijdens de Nederlandse kampioenschappen. De atlete van AV 1923 uit Amsterdam scoorde in de finale een beste seizoentijd van 8,57 seconden.

De loopster uit Dronten had zich voor de finale geplaatst met een tijd van 8,64 in de serie. Winnares op het laatste onderdeel van de NK in Apeldoorn was Nadine Visser met 7,90 seconden. 

Van der Meer en Lussenburg

De eerste van de drie series op de zestig meter horden bood eerder op de middag het bijzondere aanblik van twee Drontenaren naast elkaar: Mette van der Meer van AV PEC 1910 in baan zes en Gejanne Reemst-Lussenburg van Isala’96 in baan zeven. Ze bleven allebei ver verwijderd van een finaleplaats. Van der Meer liep een tijd van 9,15, Gejanne Reemst eindigde daar kort achter in 9,46

Mette van der Meer was ook één van de acht deelnemers op het polsstokhoogspringen. Ze haalde niet de aanvangshoogte van 3,01 meter.

NK indooratletiek

Joyce Schumacher aan de start.