Er komt een rotonde op de kruising Dronterweg - Swifterringweg.
Er komt een rotonde op de kruising Dronterweg - Swifterringweg. Google Streetview

Twee maanden lang werkzaamheden voor rotonde Dronterweg – Swifterringweg

Algemeen

DRONTEN - De provincie Flevoland start komende maandag (1 maart) met de aanleg van een rotonde op de kruising Dronterweg – Swifterringweg. De voorbereidende (grond)werkzaamheden werden in november al uitgevoerd. Eind april 2021 is alles afgerond.

Doorgaand verkeer op de Dronterweg dat rechtdoor gaat wordt vanaf maandag langs het werk geleid door middel van een bypass, aldus de provincie. Afslaand verkeer wordt omgeleid.

Medio april wordt de rotonde aangesloten op de rijbaan van de Dronterweg. Tijdens deze werkzaamheden wordt de Dronterweg twee weken afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid. Tijdens deze afsluiting wordt ook de deklaag aangebracht op het gedeelte tussen de Larserringweg en de nieuwe rotonde.?

Fietsverkeer

Vanaf 1 maart tot april kan het (brom)fietsverkeer tijdelijk geen gebruik maken van de fietspaden langs de Swifterringweg en de Dronterweg ter plaatse van het kruispunt Dronterweg – Swifterringweg: „Door de aanleg van de rotonde moeten alle fietspadaansluitingen op de kruising worden opgebroken.”

Wegwerkzaamheden

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 15 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 15 uur geleden