Kruising Swifterringweg - Vuursteenweg bij Swifterbant.
Kruising Swifterringweg - Vuursteenweg bij Swifterbant. Google Streetview

Tijdelijke rotonde Swifterringweg - Vuursteenweg tijdens bouw van Windplan Blauw

Swifterbant

SWIFTERBANT - Er komt tijdens de bouw van Windplan Blauw een tijdelijke rotonde op de kruising van de Swifterringweg en de Vuursteenweg ten westen van Swifterbant. De aanleg van de rotonde begint over twee maanden.

„We zijn een heel eind”, zei omgevingsmanager Marit Laane van Windplan Blauw tijdens een digitale informatieavond over de voorbereidingen voor de bouw, „De planologische vergunningen zijn verleend, de overeenkomsten met toekomstige eigenaren zijn rond, de zakelijke rechten liggen bij de notaris, de aannemers zijn gecontracteerd, het archeologisch onderzoek is bijna afgrond, de financiering is bijna rond. Aan het eind van het jaar verwachten we een go te kunnen geven, zodat we in 2021 starten met de bouw.”

Die bouw begint in februari met de aanleg van de tijdelijke rotonde. Aansluitend worden er tijdelijke wegen en bouwuitritten naar de werkterreinen aangelegd. In maart volgt de aanleg van de parkwegen, de wegen van de ene naar de andere turbine.

Verkeershinder

De rotonde is volgens Gertjan Balm van aannemer Dura Vermeer noodzakelijk ‘om de verkeerssituatie zo veilig mogelijk te maken’.

Balm kondigde tijdens de bouwmaanden wel ‘enige verkeershinder’ aan, zoals halve rijbaanaansluitingen overdag en één of twee nachtafsluitingen met een omleiding. Er worden dan verkeersregelaars ingezet, met name voor fietsers.

Windplanblauw

.


Herma Overmars tijdens haar laatste werkdag.
Herma Overmars na 25 jaar bij Zuyver Juweliers met pensioen 18 uur geleden
Afbeelding
Agenda woensdag: Voorleesfeest in Dronten, energieloket in Biddinghuizen 19 uur geleden
Burgemeester Jean Paul Gebben
Overlast door dronkaards, verwarde personen en zwervers komt van 3 of 4 mensen 19 uur geleden