De situatie vanaf juni met in het westen (links) de stoplichten en in het zuiden (onder) de tijdelijke weg van en naar Elburg.
De situatie vanaf juni met in het westen (links) de stoplichten en in het zuiden (onder) de tijdelijke weg van en naar Elburg. screenshot

Er komen vanaf juni stoplichten op de Hanzeweg vanwege aanleg nieuwe brug

Algemeen

DRONTEN - Er komen tijdens de bouw van de nieuwe brug bij Roggebot tijdelijk stoplichten op de Hanzeweg (N307). Deze zijn nodig omdat de huidige rotonde bij de brug wordt afgesloten voor het verkeer van en naar de Drontermeerdijk en Elburg.

Momenteel wordt er al volop gewerkt aan het knooppunt Roggebot. Daarbij gaat het vooral om het kappen van bomen. Het verkeer merkt er nog weinig van. Wel wordt straks aan de Overijsselse kant het fietspad aan de zuidelijke zijde afgesloten. In een latere fase ondervindt het verkeer op de parallelweg aan de Flevolandse zijde overlast.

Verkeerslichten

Daarna komen er vanaf juni verkeerslichten. Verkeer vanuit Kampen in de richting van Elburg rijdt dan rechtdoor bij de huidige rotonde en gaat even verderop bij de tijdelijke stoplichten linksaf en vervolgens terug naar de Drontermeerdijk. Het verkeer in tegenovergestelde richting volgt dezelfde weg.

„Zo kan het verkeer doorgang vinden, maar ontstaat er ook ruimte om de aansluiting met de nieuwe brug te maken”, aldus omgevingsmanager Marloes Mes van de aannemerscombinatie. Ze vertelde dat gisteravond tijdens een digitale informatiebijeenkomst.

Zoals bekend komt de nieuwe brug ten zuiden van de bestaande brug. Toegezegd is dat het verkeer hoegenaamd geen hinder ondervindt van de bouw van die brug.

Knooppunt Roggebot

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden