De locatie van de GGD aan de Schroefstraat in Lelystad.
De locatie van de GGD aan de Schroefstraat in Lelystad. ©maartenheijenk.nl

Ruim 1.800 inwoners van de gemeente Dronten zijn nu gevaccineerd

Algemeen

DRONTEN -  4,3% van de inwoners van de gemeente Dronten heeft de eerste prik tegen corona ontvangen. Volgens cijfers van GGD Flevoland hebben tot woensdag 1.820 Drontenaren zich laten vaccineren.

GGD Flevoland start volgende maand met het vaccineren van 75- tot 80 jarigen, daarna de 70- tot 75-jarigen en vervolgens de 65- tot 70-jarigen. Inwoners van de gemeente Dronten moeten daarvoor naar Lelystad, Emmeloord of Almere.

Boven de 80

Op dit moment is de GGD in Flevoland bezig met het vaccineren van inwoners boven de tachtig jaar die mobiel zijn. Daarnaast kunnen medewerkers verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen, medewerkers gehandicaptenzorg en medewerkers wijkzorg een prik halen.

„Het tempo van vaccineren is afhankelijk van de toestroom van vaccins vanuit de landelijke voorraad naar Flevoland”, aldus de GGD. Er zijn niet voldoende vaccins en daarom verschilt het nogal welke vaccinatielocaties er open zijn. „Het streven is om iedereen zoveel mogelijk op dezelfde locatie de eerste en tweede prik te geven.”