Noek Pouw
Noek Pouw eigen foto OFW

OFW niet voor huurverlaging: „Komt terecht bij mensen die zich prima redden”

Algemeen

DRONTEN - OFW-directeur Noek Pouw is geen voorstander van een algemene huurverlaging. „Dat wordt bij veel huishoudens met een lager inkomen deels tenietgedaan doordat ze dan ook minder huurtoeslag ontvangen. Bovendien komt het terecht bij mensen die zich nu prima redden.”

De directeur van Oost Flevoland Woondiensten reageert daarmee op een actie van de SP voor huurverlaging. Pouw zegt het geld liever te besteden aan nieuwe woningen voor woningzoekenden.

„Hoewel het goed is dat er aandacht wordt gevraagd voor de lastenstijging, moeten we kijken naar andere oplossingen”, vindt Pouw, „De overheid moet hierin het voortouw nemen door de inkomenssituatie van mensen die het moeilijk hebben te verbeteren en de verhuurderheffing af te schaffen, zodat wij kunnen investeren in meer en energiezuinigere woningen.”

Huurbevriezing

OFW stelt verder dat sommige huurders dit jaar op basis van de Wet Eenmalige Huurverlaging al een huurverlaging krijgen: „De huurbevriezing voor alle huurders komt daar nu bovenop.” Hierdoor komt dit jaar de reguliere huurverhoging van 1,3% te vervallen. „Dit betekent voor OFW in 2021 een negatief effect van 160.000 euro en het jaar daarop zelfs het dubbele hiervan. Een huurverlaging zou een nog hoger negatief effect opleveren.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 11 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 11 uur geleden