Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Ichthus College rolt rode loper uit bij doorstart: „We kunnen weer school zijn”

Algemeen

DRONTEN - Er was vanochtend muziek op het schoolplein van het Ichthus College aan de Jupiterweg. De rode loper was uitgerold en de nieuwe rector Herman Kraak heette de leerlingen hoogstpersoonlijk welkom.

„Het is eigenlijk voor ’t eerst sinds de lockdown van 15 december dat we onze leerlingen weer kunnen ontvangen”, legt Kraak uit, „We zijn er heel blij dat dit na bijna drie maanden weer mogelijk is.”

Rare gewaarwording

„Je merkt: zij hebben elkaar gemist en wij hebben hen gemist. Ik weet ook van de docenten dat ze heel blij zijn dat ze de leerlingen weer kunnen ontvangen in de les”, vervolgt de rector, „We hebben nu in ieder geval weer contact met elkaar, we maken weer een stap voorwaarts, we kunnen weer school zijn. Want een school zonder leerlingen, dat is geen school.”

Het Ichthus College is nog steeds gebonden aan allerlei richtlijnen: „We hebben de klassen opgesplitst in A-, B- en C-groepen. Zo hebben we rond de tien leerlingen per lokaal. Daarmee kunnen we die anderhalve meter waarborgen. Daarnaast is natuurlijk het mondkapje een verplichting, al mag die af zodra ze in het lokaal zitten. De overige groepen van zo’n klas volgen de lessen thuis online. We noemen dat ‘hybride onderwijs’: een combinatie van fysiek en online aanwezig zijn.”

Meer ruimte

Herman Kraak beseft dat de beperkingen nog niet afgelopen zijn: „Maar laten we hopen dat we stapsgewijs wat meer ruimte krijgen, zodat leerlingen straks weer normaler naar school kunnen gaan.”

De kersverse rector/directeur leidde tot nu toe een school zonder leerlingen. Ook voor hem persoonlijk is het een bijzondere dag. „Heel bijzonder inderdaad”, bevestigt hij, „Ik heb de afgelopen maanden kennisgemaakt met mijn collega’s, alhoewel dat ook grotendeels online gebeurde. Maar de leerlingen heb ik dus nog niet gezien, behalve de examenklassen die de afgelopen weken wel op school zijn geweest. Nu begint het voor mij pas ‘echter’ te worden. Ik heb hier echt naar uitgekeken.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 3 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 4 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 4 uur geleden