Ton van Amerongen (VVD)
Ton van Amerongen (VVD) Ā©maartenheijenk.nl

Gemeente is coulant bij betalingstermijnen: ā€žIk neem uw oproep serieusā€

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten biedt zowel inwoners als bedrijven volop de gelegenheid om de gemeentelijke belastingen later te betalen of om een betalingsregeling te treffen. De gemeente biedt actief hulp aan bij ondernemers die een rekening van meer dan 5.000 euro hebben openstaan.

VVD-wethouder Ton van Amerongen zei dit vanavond in antwoord op vragen van Paul Vermast. De fractievoorzitter van GroenLinks maakt zich zorgen over de situatie waarin ondernemers zich tijdens de coronacrisis bevinden. Hij vraagt een actievere rol van de gemeente.

Zonder probleem

Volgens Van Amerongen biedt GBLT, het bedrijf dat de belastingen namens de gemeente int, volop mogelijkheden om uitstel van betaling aan te vragen. Hij wijst erop dat daar het afgelopen jaar relatief weinig gebruik van is gemaakt. Volgens de wethouder worden ook dit jaar de meeste aanslagen zonder probleem betaald.

Vermast vindt dat antwoord nogal formeel. Hij kan zich voorstellen dat horecaondernemers of winkeliers, die al maanden gesloten zijn, wel andere dingen aan hun hoofd hebben dan het vragen om uitstel. ā€žIk wil u oproepen om er zelf actief achteraan te gaan. Ontzorg de ondernemers!ā€

ā€žIk neem uw oproep serieusā€, reageert Van Amerongen. Hij gaat GBLT vragen om meer ruchtbaarheid te geven aan de diverse mogelijkheden.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 19 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden