De heropening van de polikliniek in 2019.
De heropening van de polikliniek in 2019. ©maartenheijenk.nl

St Jansdal wil polikliniek Dronten verhuizen: „Naar een locatie die beter past”

Algemeen

DRONTEN - St Jansdal onderzoekt samen met de huisartsen of er een andere locatie kan worden gevonden voor de polikliniek in Dronten. Het ziekenhuis hoopt een locatie te vinden ‘die beter past bij de zorg die wordt geleverd’.

St Jansdal opende in 2009 een polikliniek bij de kunstijsbaan in Dronten. Het betrof een samenwerking met de MC Groep en de huisartsen in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen (HAGRO Dronten). Sinds het faillissement van de MC Groep is St Jansdal het enige betrokken ziekenhuis. In mei 2019 was er een uitbreiding van het aanbod in de polikliniek. Het 10-jarig bestaan werd toen gevierd met een heropening.

Nieuwbouw in Lelystad

St Jansdal heeft niet alleen plannen voor Dronten, maar vooral voor Harderwijk en Lelystad. In Lelystad bereidt het ziekenhuis zich voor op nieuwbouw. Samen met de gemeente Lelystad en andere zorgaanbieders in de regio wordt nagegaan wat hiervoor het beste plan is.

Uitbreiding in Harderwijk

In Harderwijk heeft St Jansdal met de Rabobank en het Waarborgfonds voor de Zorg overeenstemming bereikt over de financiering van een nieuw bouwdeel aan de zuidkant. Er wordt een nieuwe financiering afgesloten van in totaal dertig miljoen euro. 

In het nieuwe deel komt een groot aantal afdelingen, waaronder een grotere intensive care, een nieuwe verpleegafdeling voor kinderen en tieners en een afdeling voor de behandeling van oncologiepatiënten. Op de begane grond komt een acute opname afdeling. Naar verwachting wordt in het komend najaar met de bouw gestart.

.

 

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 6 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 6 uur geleden