Irene Korting (VVD)
Irene Korting (VVD) © Eelco Lindhout

Verdubbeling N50 tussen NOP en Kampen hoeft voor Dronten niet zo nodig

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft liever dat het gedeelte van de N50 tussen Kampen Zuid en Hattemerbroek verdubbeld wordt, dan het deel tussen de Noordoostpolder en Kampen. Volgens wethouder Irene Korting (VVD) is de verbinding met Zwolle voor inwoners en bedrijven uit Dronten veel belangrijker dan het noordelijke deel van de weg.

De gemeenteraad van de Noordoostpolder vindt dat er onderzoek moet worden gedaan naar de verdubbeling van de N50 vanaf Ramspol. „En dat vinden wij geen gekke gedachte”, zegt Siert Jan Lap van het CDA in Dronten. Hij wilde van de wethouder weten hoe zij daarover denkt.

Ambulances

Irene Korting antwoordde dat de gemeente Dronten zich al jaren druk maakt over de N50: „In de ideale wereld willen wij het liefst alles tegelijk aanpakken. In de echte en realistische wereld is de route vanuit Dronten richting Zwolle het belangrijkst voor de inwoners en ondernemers uit Dronten.” Ze wees erop dat dit gedeelte ook van belang is voor de aanrijtijden van ambulances naar het ziekenhuis in Zwolle.

De wethouder zegt zich daarnaast in te zetten voor een goede aansluiting van de N307 (Hanzeweg) op de N50 richting Zwolle. Het weggedeelte richting Noordoostpolder heeft voor Dronten geen prioriteit: „Al begrijpen we de lobby vanuit de Noordoostpolder.”

.


Hondweg 16, tussen Dronten en Kampen.
Wat is er te doen op Hemelvaartsdag? Boergondisch Dronten, kermis 19 uur geleden
FunZone
Bij 'gewone' woningen volgens B&W evenveel overlast als bij arbeidsmigranten 19 uur geleden
Afbeelding
Jongeren in Swifterbant zoeken 140.000 euro voor aanleg pumptrack 8 mei, 10:00