Jorn en Sanne de Beer.
Jorn en Sanne de Beer. eigen foto

Foodtruck-ondernemer Jorn de Beer regelt ‘feestje’ voor buren aan De Smederij

Algemeen

DRONTEN - Aan De Smederij stonden zondag drie foodtrucks. Het was een initiatief van de buurtbewoners Jorn en Sanne de Beer. Na een berichtje in de buurtapp was het enthousiasme groot. „Iedereen vond het leuk”, aldus Jorn.

Jorn de Beer heeft zelf een foodtruck: de ‘FestiFizz bubbelbar’. Hij verkoopt onder andere Prosecco, cocktails en Italiaanse wijnen en borrelboxen. Zijn truck is aangesloten bij de website Buurtkeukens.nl.

Stijf uitverkocht

„Het leek me erg leuk om een eens een paar leuke foodtrucks bij ons in de buurt te hebben en dat was zo geregeld”, legt Jorn de Beer uit. Via Buurtkeukens boekte hij twee collega’s: Cuban O’s en Asian Streetfood. En zo ontstond er met medewerking van de gemeente Dronten een buurtactiviteit, zoals dat eerder ook al in Ketelhaven gebeurde. „Het was stijf uitverkocht, met in totaal meer dan 180 bestellingen.”

Volgens de Drontenaar zijn dit soort acties een redding voor zijn branche: „Voor corona moesten wij het meer van bruiloften, privéfeestjes en zakelijke evenementen hebben. Nu dat compleet op z’n gat ligt, kunnen we dankzij Buurtkeukens toch nog met onze bubbelbar op pad.”