Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl

Ketelhaven: Waarom wel een nulmeting voor Windplan Blauw en niet voor Groen?

Algemeen

KETELHAVEN - Waarom wel een nulmeting voor Windplan Blauw en niet voor Windplan Groen? Die vraag stelt de commissie die zich namens de Vereniging van Eigenaren Ketelhaven bezighoudt met de windplannen.

De gemeenteraadsfractie van het CDA wil zo snel mogelijk een nulmetingen naar laagfrequent geluid in Swifterbant. Daarmee kan straks worden vastgesteld of Windplan Blauw overlast veroorzaakt.

Swifterbant-zuid

Het CDA wilde haar motie afgelopen donderdag in stemming brengen bij de bespreking van de plannen voor nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid. Vanwege allerlei onzekerheden rond dat bestemmingsplan werd dat onderwerp echter niet besproken. Ook het CDA-voorstel verdween daarmee van de agenda.

De commissie uit Ketelhaven heeft nu een e-mail gestuurd naar B en W en de gemeenteraad. ā€žDezelfde problematiek speelt bij Windplan Groen in Ketelhaven en Biddinghuizenā€, aldus de bewoners, ā€žWij verzoeken daarom het het college van B en W ook voor Ketelhaven en Biddinghuizen een nulmeting te laten uitvoeren.ā€

Windbrekers

De Windbrekers uit Swifterbant is wel te spreken over de vraag van het CDA. Zij zijn blij dat er wordt gekeken naar belangen van inwoners, al voegen ze er meteen aan toe dat dit eigenlijk veel eerder had moeten gebeuren. 

Over het belang van de nulmeting schrijft de actie- en belangengroep in een persbericht: ā€žOveral waar deze grote industriĆ«le windturbines zijn geplaatst leveren ze hinder, slapeloosheid, concentratiestoornissen en andere overlast op die uiteindelijk gezondheidsschade opleveren.ā€ 

Windplan Blauw

Windkoepel Groen

Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 1 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 2 uur geleden
Afbeelding
Vermiste vrouw in Emmeloord mogelijk op de bus gestapt naar Dronten 19 uur geleden