Annie Hagen en Lucie Pietersma hijsen de vlag in Swifterbant.
Annie Hagen en Lucie Pietersma hijsen de vlag in Swifterbant. screenshot Facebook

Burgemeester en wethouder openen Koningsdag: „Volgend jaar gaat het dak eraf”

Algemeen

DRONTEN - Burgemeester Jean Paul Gebben was vanmorgen aanwezig bij de opening van Koningsdag in Dronten en Biddinghuizen. Wethouder Ton van Amerongen vertegenwoordigde de gemeente in Swifterbant. „Houd moed”, zei de burgemeester, „Het zit er bijna op. Nog een paar weken, een paar maanden, misschien anderhalve maand en dan mag de samenleving gelukkig weer open. En dan kunnen we festiviteiten als Koningsdag weer volop met elkaar gaan vieren.”

„Volgend jaar gaat het dak eraf in onze drie dorpen”, aldus de burgemeester, nadat hij voor het gemeentehuis in Dronten de vlag had gehesen. Hij overhandigde vervolgens de prijs voor de best versierde straat aan de Peseta in Dronten-west.

Biddinghuizen

„We hebben een jaar achter de rug van thuiswerken, van lege terrassen, van scholen die dicht zijn, geen mensen thuis ontvangen en allerlei nare maatregelen die noodzakelijk waren om het virus er onder te krijgen”, vertelde de burgmeester in Biddinghuizen, „Maar we zijn er bijna!”

„Morgen gaan de terrassen open, morgen gaat de avondklok eraf, dus we kunnen weer meer”, vervolgde Gebben, „Laat iedereen toch proberen met de tompouce en de soesjes en de oranjebitter - met mate natuurlijk - en de grenadine het oranjefeest thuis te vieren, in alle veiligheid. En dan hopen we dat we hier volgend jaar met elkaar weer op een volledig vol plein staan.”

Swifterbant

Ton van Amerongen feliciteerde de koning vanaf De Greente in Swifterbant: „Laten we er met z’n allen een mooie dag van maken, ondanks corona. Ik hoop dat we volgend jaar weer als vanouds Koningsdag kunnen vieren.”

De wethouder feliciteerde Annie Hagen en Lucie Pietersma met hun koninklijke onderscheiding. Nadat deze beide dames een applausje hadden gekregen, hesen zij de vlag.

Activiteiten

.


Hoera voor de koning in Dronten. - screenshot Facebook


Harmonie Eendracht Dronten voor het gemeentehuis. - screenshot Facebook


De burgemeester met de beker voor de Peseta in Dronten-west. - screenshot Facebook


De burgemeester en de muzikanten van Maris Sonores in Biddinghuizen. - screenshot Facebook


Amor Musae in Swifterbant. - screenshot Facebook