Afbeelding
eigen foto

Laura en Isa bedenken ‘click en collect service’ voor ondernemersmarkt

Algemeen

DRONTEN - De jaarlijkse ondernemersmarkt van de Christiaan Huygensschool in Dronten dreigde door corona voor de tweede keer niet door te gaan. Twee leerlingen van 11 jaar, Laura Lont en Isa de Groot, hebben een oplossing gevonden: zij brengen de ondernemingen van al hun medeleerlingen samen op een website en hebben een ‘click en collect service’ opgezet.

De Christiaan Huygensschool in Dronten houdt elk jaar een ondernemersmarkt. In groepjes van 5 à 6 kinderen maken de leerlingen mini-ondernemingen. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Click en collect

Vorig jaar kon dit door corona niet doorgaan. Dit jaar komen Laura Lont en Isa de Groot met een alternatief: „Helaas kunnen mensen niet langs de kraampjes lopen, dus hebben wij bedacht om een ‘click en collect service’ te maken.”

Alle groepjes vullen een formulier in met de gegevens van hun onderneming. Laura en Isa verwerken dat op een website. De klanten kunnen daar hun bestelling plaatsen. Het werken via internet heeft ook een voordeel: voorheen waren het eigenlijk alleen de ouders die wat kochten, maar Laura en Isa hebben een veel groter bereik. Ze stapten onder andere naar de krant om aandacht te vragen voor hun initiatief.

Vanaf 31 mei

Bezoekers van de website gaan naar een klas en zien daar de verschillende bedrijfjes. Vervolgens plaatsen ze hun bestelling. Dat kan van 31 mei tot 7 juni.

Er zijn zes ophaalmomenten en verschillende ophaalpunten: „Het ophalen gebeurt op een veilige en verantwoorde manier. We maken een looproute, zetten handgel neer, enzovoorts. En je betaalt niet op de website, maar doet dat contant bij het ophalen.”