Marloes Hotting (ChristenUnie)
Marloes Hotting (ChristenUnie) ©maartenheijenk.nl

ChristenUnie wordt ongeduldig: „Het is al een tijdje stil rond de pioniersbarak”

Algemeen

DRONTEN - ChristenUnie-raadslid Marloes Hotting wil onderhand wel eens van B en W weten hoe het zit met de plannen voor de pioniersbarak. Ze constateert dat het al een tijdje stil is rond dit onderwerp.

De laatste pioniersbarak in Dronten moest in 2012 wijken voor de aanleg van de Hanzelijn. Sindsdien wordt er door de gemeente Dronten gesproken over de bouw van een replica.

Die replica is gepland bij het dierenpark in het centrum van Dronten. De stichting Recreatiepark is daar nu aan het bouwen. Deze stichting kwam met de gemeente niet tot overeenstemming over de financiën van de barak. Daarom staat de barak los van de huidige nieuwbouw. Het initiatief voor de replica wordt overgelaten aan de gemeente samen met de stichting Geschiedschrijving.

Herhaling van zetten

De stilte rond de barak is voor de ChristenUnie aanleiding om vragen aan de verantwoordelijke wethouder te stellen. „Wij horen graag hoe de ontwikkelingen rond dit voor Dronten historisch belangrijke object nu zijn”, schrijft de fractie. 

Het is een herhaling van zetten, want ook vorig jaar constateerde de fractie al dat het plan jaar op jaar wordt doorgeschoven. „Gaat dit in 2020 nu wel echt plaatsvinden?”, was toen de vraag.

Pioniersbarak

De heer en mevrouw Kollen kregen huisbezoek aan de Cultuursingel in Biddinghuizen.
400 OFW-huurders melden zich aan voor huisbezoek: "Werken aan een thuisgevoel" 10 uur geleden
Popkoor Unlimited Sound Dronten
Wat is er vrijdag te doen? IVN, De Schakel, Dorcas, Maris Sonores, theatershows 10 uur geleden
Thim Verhoeven neemt na tien jaar afscheid van Swift'64 1.
Zinderend slot bij Asv Dronten, afscheid bij Swift'64, titelstrijd bij BAS 11 uur geleden