Swifterbant-zuid.
Swifterbant-zuid. BügelHajema

Pas in december beslissing over Swifterbant-zuid: „Staat bovenaan onze agenda”

Algemeen

SWIFTERBANT - B en W denken de gemeenteraad in december een nieuw bestemmingsplan voor de nieuwbouwwijk van Swifterbant te kunnen aanbieden. „Swifterbant-zuid staat bovenaan onze agenda”, schrijft het college aan de gemeenteraad.

Eigenlijk zou het plan voor de nieuwbouwwijk anderhalve maand geleden worden vastgesteld. Op het laatste moment kwamen er toen alarmerende berichten over mogelijke geluidsoverlast van een agrarisch bedrijven aan de Biddingweg en de komst van een nieuwe veestal bij een ander bedrijf. Daarom werd het voorstel van de agenda gehaald. Dit betekende dat de optie van de gemeente op de grond in Swifterbant-zuid verliep.

Conceptplan

De wethouder kreeg van de gemeenteraad de opdracht om een nieuw plan van aanpak voor Swifterbant-zuid te schrijven. Dat plan moest er in vier weken liggen. Na zes weken presenteerden B en W gisteren een concept.

In dat conceptplan staat dat het nieuwe bestemmingsplan in december door de gemeenteraad kan worden vastgesteld: „Maar alle zeilen worden bijgezet om dit naar voren te halen.”

December is maanden later dan oorspronkelijk de bedoeling was. De wethouder zei in april, dat hij de raad vóór de zomer een nieuw bestemmingsplan wilde aanbieden: „Inclusief het kostenverhaal.” Omdat het in de zomervakantie toch niet behandeld wordt, gaf de raad hem uitstel tot september.

Kritische en onafhankelijke blik

B en W schrijven bij de presentatie van het conceptplan dat er na de raadsvergadering van april een medewerker is aangetrokken. Die kreeg als opdracht om ‘met een kritische en onafhankelijke blik’ een plan van aanpak op te stellen.

Nu het concept voor dat plan er ligt, is de volgende stap het komen tot een definitief bestemmingsplan. Ondertussen wordt er ook gewerkt aan een plan om de processen en aansturing in het gemeentehuis te verbeteren.

Het voornemen is om tegelijk met het bestemmingsplan voor Swifterbant-zuid ook beslissingen te nemen over de herinrichting van de Biddingweg en Bisonweg. Doel is volgens het conceptplan: „Een nieuwe woonwijk met circa 700 kwalitatief hoogwaardige en betaalbare woningen en een goed leefkwaliteit.”

Swifterbant-zuid

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 1 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden