Afbeelding
Pete Linforth

Drontenaren laten zich volop vaccineren: „Geven goed gehoor aan uitnodiging”

Algemeen

DRONTEN - „Over het algemeen kunnen we stellen dat de inwoners van Dronten goed gehoor geven aan de uitnodiging om zich te laten vaccineren”, meldt de provinciale GGD. Volgens de laatst gepubliceerde tussenstand (eind mei) heeft de GGD Flevoland ruim 10.000 Drontenaren gevaccineerd.

„Ons beeld, is dat het met de bereidheid onder de inwoners van Dronten dus best goed zit”, aldus de GGD. Daarbij wordt aangetekend dat het aantal van 10.000 niet alles zegt. Niet alleen worden er ook mensen door de huisarts gevaccineerd, maar ook zijn er Drontenaren die zich bij een GGD buiten de provincie laten vaccineren.

Kwetsbare groepen

De Veiligheidsregio constateerde vorige week dat er landelijk een lagere opkomst is onder met name kwetsbare groepen als laaggeletterden, anderstaligen, laagopgeleiden en mensen met een migratieachtergrond. „Ons beeld is dat dit in Dronten in mindere mate opgaat”, reageert de GGD, „Dit gaat met name om de grotere steden in ons gebied: Lelystad en Almere.”

De GGD wil dat ook in Dronten iedereen in staat is om de juiste informatie tot zich te nemen op basis waarvan ze een beslissing nemen over vaccinatie: „Het is voor ons als GGD en de gemeente van belang dat iedereen toegang heeft tot begrijpelijke en juiste informatie over het vaccineren.” Samen met de gemeente kijkt de GGD naar mogelijkheden om anderstaligen of laaggeletterden tegemoet te treden.