Het Perron
Het Perron ©maartenheijenk.nl

Vrijwel alle Vmbo-kandidaten geslaagd: „Een prestatie van wereldformaat”

Algemeen

DRONTEN - Op Het Perron hebben leerlingen van zowel het Ichthus als het Almere College zeer goed gepresteerd bij het eindexamen Vmbo. Bij het Ichthus behaalde zelfs 100% het diploma in het eerste tijdvak. „Een prestatie van wereldformaat”, juicht schoolleider Wilbert Leendertse.

„Er is nogal wat gebeurd de afgelopen twee jaar”, constateert Leendertse, „Deze examenkandidaten hebben er twee jaar lang last van gehad: wel naar school, half naar school, niet naar school, online les, praktijk op school, theorie thuis, noem maar op. En uiteindelijk wordt er wel iets van die leerlingen verwacht tijdens het examen.”

Tot veel in staat

Volgens Wilbert Leendertse hebben de 36 leerlingen laten zien dat ze tot veel in staat zijn: „Ze hebben er allemaal voor gekozen om het in het eerste tijdvak te doen. Ze waren er allemaal en uiteindelijk hebben ze het allemaal gered in het eerste tijdvak, zowel op basis- als op kaderniveau.”

De Vmbo-examenkandidaten kregen hun uitslag een week later dan anderen. Leendertse daarover: „Het leek een beetje mosterd na de maaltijd. Ze kregen veel minder aandacht, alsof het minder belangrijk is. En dat is het natuurlijk absoluut niet! Een gemiste kans, die afdoet aan de grote prestatie die de leerlingen hebben geleverd hebben.” Het Ichthus College benadrukt dat ook ouders hun steentje hebben bijgedragen: „Dat zijn mooie dingen!”

Almere College

Bij het Almere College heeft één kandidaat een herexamen. Schoolleider Ingrid Klink rekent erop dat ook haar school twee keer 100% gaat halen.

„Het is ontzettend knap dat onze leerlingen met twee jaar corona achter de kiezen dit resultaat hebben behaald”, aldus Klink, „Ik vind het on-ge-loof-lijk knap wat ze gedaan hebben! Want corona doet veel met iedereen, maar zeker als je jong bent.”

De goede uitslag heeft volgens het Almere College ook te maken met het feit dat de examenkandidaten dit voorjaar volledig naar school konden: „Daardoor zijn ze goed voorbereid het examen ingegaan.”

Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 22 uur geleden
Bewoners gaven hun mening over de nieuwe appartementen.
OFW en aannemer sluiten samen met huurders de bouw van MFC Swifterbant af 22 uur geleden
Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 23 uur geleden