Busstation Dronten
Busstation Dronten ©maartenheijenk.nl

Busabonnement wordt voor jongeren uit Biddinghuizen en Swifterbant 7% duurder

Algemeen

DRONTEN - OV Regio IJsselmond wijzigt volgende week donderdag de bustarieven. Een abonnement voor de trajecten Biddinghuizen - Dronten en Swifterbant - Dronten wordt voor jongeren tot 19 jaar 7% duurder.

De tariefsverhoging komt middenin een periode dat er volop gediscussieerd wordt over het opheffen of saneren van buslijnen in de gemeente Dronten. Volgens OV Regio IJsselmond sluit de ingangsdatum van 1 juli goed aan op de schoolseizoenen.

Trajectabonnement

Reizigers op de trajecten tussen Biddinghuizen of Swifterbant en Dronten konden tot nu toe gebruik maken van een IJsselmond 2-ster abonnement. Die kostte voor jongeren tot 19 jaar € 68 per maand. Daarvoor in de plaats komt het ‘Trajectabonnement IJsselmond’ van 73 euro. Voor volwassenen wordt het juist goedkoper: van € 96,50 nu naar 83 euro straks.

Ook de prijzen voor het zogenaamde ‘Altijd Vrij IJsselmond’ abonnement gaan omhoog. Daarbij stijgen de abonnementen voor jongeren relatief meer. „De reden daarvan is het besluit om de korting op jeugdabonnementen geleidelijk af te bouwen”, aldus de OV-regio, „Korting is over twee jaar niet meer leeftijdsafhankelijk.”

Kaalslag OV