Busstation Biddinghuizen.
Busstation Biddinghuizen. ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Ook in Biddinghuizen een petitie over het busvervoer: „Gewoon een slechte zaak”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Na Swifterbant is ook Dorpsbelangen Biddinghuizen van start gegaan met het verzamelen van handtekeningen tegen het inkrimpen van het busvervoer. „Stop de kaalslag van het openbaar vervoer in de gemeente Dronten”, zo luidt het motto van de petitie.

Vanwege corona waren er de afgelopen maanden minder busreizigers. Op last van het Rijk moet het openbaar vervoer nu bezuinigen. In het plan van Gedeputeerde Staten wordt vooral de gemeente Dronten getroffen. Tal van instanties komen daartegen in het geweer, waaronder de gemeente.

Slechte zaak

In Biddinghuizen zegt Willem Feiken namens Dorpsbelangen: „Het is gewoon een slechte zaak om zo te beknibbelen op het openbaar vervoer. Ik snap niet dat ze daar niet wat creatiever mee om kunnen gaan.” Hij begrijpt dat de overheid niet onbegrensd geld in het OV kan pompen: „Maar daar moet je toch slimme oplossingen voor kunnen vinden?”

„Buslijnen waarvan mensen afhankelijk zijn zomaar schrappen, dan moeten we niet doen”, vindt Feiken, „En dan hebben we het vooral over ouderen en over de schoolgaande jeugd. Niet iedereen heeft een brommertje of wil op de fiets naar Harderwijk of Dronten. Naar Dronten gaat dat nog, maar Harderwijk is 20 kilometer.” Dorpsbelangen hoopt nog op tijd te zijn om het tij te keren.

Kaalslag OV

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 5 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 5 uur geleden