Tiko Smetsers
Tiko Smetsers D66 Flevoland

Actievoerders overhandigen OV-petities aan Statenleden; behandeling in september

Algemeen

DRONTEN - De petities van Dorpsbelangen Biddinghuizen en Swifterbant over de aangekondigde kaalslag in het openbaar vervoer worden morgenmiddag overhandigd aan twee leden van Provinciale Staten. Pas in september komen ze op de agenda van de Statenvergadering.

Vanwege corona komen er bezuinigingen op het openbaar vervoer. De voorstellen van gedeputeerde Jan de Reus treffen vooral de buslijnen in de gemeente Dronten. Het protest daartegen vanuit Swifterbant is inmiddels 769 keer ondertekend, de petitie van Biddinghuizen 616 keer.

Met de bus

Gemeenteraadsleden uit Dronten gaan morgenmiddag met een bus naar het provinciehuis voor de overhandiging van de petities. Zij hebben ook inwoners opgeroepen om daarbij aanwezig te zijn.

Twee Statenleden nemen de handtekeningen  morgenmiddag om half twee in ontvangst. Dat zijn Bas de Reus van GroenLinks en oud-Drontenaar Tiko Smetsers van D66. 

Het provinciehuis is momenteel vanwege corona gesloten. De provincie kijkt nog naar mogelijkheden om de overhandiging bij slecht weer toch binnen te laten plaatsvinden.

Check

Na de overhandiging wordt in het provinciehuis gecheckt of de petities daadwerkelijk door inwoners van Flevoland zijn ondertekend. Die bevindingen gaan naar Provinciale Staten.

De eerstvolgende Statenvergadering is dan op 15 september. De provinciale politiek bepaalt zelf wat ze met de petities doen en of deze nog besproken worden.

Kaalslag OV

De heer en mevrouw Kollen kregen huisbezoek aan de Cultuursingel in Biddinghuizen.
400 OFW-huurders melden zich aan voor huisbezoek: "Werken aan een thuisgevoel" 11 uur geleden
Popkoor Unlimited Sound Dronten
Wat is er vrijdag te doen? IVN, De Schakel, Dorcas, Maris Sonores, theatershows 11 uur geleden
Thim Verhoeven neemt na tien jaar afscheid van Swift'64 1.
Zinderend slot bij Asv Dronten, afscheid bij Swift'64, titelstrijd bij BAS 12 uur geleden