Afbeelding
©maartenheijenk.nl

B en W spreken zich uit tegen sanering OV: „Voor Dronten onacceptabel”

Algemeen

DRONTEN - B en W van Dronten hebben in een brief aan Gedeputeerde Staten hun zorgen en ongenoegen uitgesproken over de voorgestelde opheffingen en versoberingen van zes buslijnen. „Naar ons idee is het juist de kwetsbare groep inwoners die extra hard getroffen gaat worden”, aldus de brief.

De brief van het gemeentebestuur was vorige week door wethouder Irene Korting aangekondigd in de gemeenteraad. In de brief schrijft ze dat niet de krimp maar juist de groei van het openbaar vervoer centraal moet staan: „Dit is niet alleen goed voor de reiziger, maar ook noodzakelijk voor het halen van klimaatdoelen, het verminderen van de stikstofuitstoot en voor het leefbaar en bereikbaar houden van onze dorpskernen.”

B en W schrijven dat de maatregelen een bezuiniging van 203.000 euro oplevert: „Echter de gevolgen voor de gemeente Dronten pakken buitenproportioneel negatief uit. Dit is voor het college van Dronten onacceptabel.” Bovendien vindt het college de coronabezuiniging niet meer actueel, omdat de economie weer op gang komt.

Kaalslag OV