Jeany van den Berg (rechts)
Jeany van den Berg (rechts) ©maartenheijenk.nl

Tientallen fietsers proberen nieuwe Reevesluis uit: „Het is gewoon prachtig!”

Algemeen

DRONTEN - Het is zaterdagmiddag en het is mooi fietsweer. Bij de Reevesluis is het een drukte van belang. Het nieuwe wandelpad over het Drontermeer tussen de gemeenten Kampen en Dronten is vrijdag officieel geopend. De verbinding is vooral aantrekkelijk voor fietsers, die een rondje maken via Elburg of Roggebot. Vele tientallen liefhebbers proberen het deze middag uit.

DeDrontenaar.nl nam een kijkje bij de nieuwe verbinding en sprak met enkele fietsers.

Jeany van den Berg

Jeany van den Berg komt uit Kampen en is een fietsliefhebber. „Een rondje Elburg is één van onze favorieten”, vertelt zij, „Dan fietsen we over de Flevoweg heen en dan hebben we langs de dijk de luwte van de bomen.”

Bij de Flevoweg en Hanzeweg (N307) worden momenteel de voorbereidingen getroffen voor het verwijderen van de sluis en de bouw van de nieuwe brug. Al die werkzaamheden maken het onaangenaam voor fietsers. „De Flevoweg is nu zó’n puinhoop, dus wij hoopten al dat deze verbinding open was”, aldus Jeany, „En ja hoor, hij is open. Ik vind het leuk!”

Gijs van der Waal

Gijs van der Waal studeert aan de Warmonderhof in Dronten en is op weg naar familie in Ommen. „Het scheelt een stuk fietsen”, lacht hij, „Voor mij is dit vooral een praktische verbinding, ook al omdat het momenteel niet zo fijn is om langs de Hanzeweg en de Flevoweg te fietsen. Ik rij nu vanaf Dronten langs het spoor. Dat is een stuk rustiger en een stuk groener. Ik ben er blij mee.”

Hendrik Rumph

Hendrik Rumph uit Kampen is via Kamperveen naar de Reevesluis gereden. „Het ziet er keurig uit, het is een mooie verbinding”, vertelt hij. Een hele fanatieke fietser is hij niet: „Maar dit geeft wel meer mogelijkheden. Je kunt naar Elburg, naar Dronten, het is gewoon prachtig! Straks naar Roggebot en dan pakken we de IJsseldijk en gaan we weer op huis aan.”


Gijs van der Waal (foto: ©maartenheijenk.nl)


Hendrik Rumph (foto: ©maartenheijenk.nl)


Drukte bij de nieuwe verbinding over de Reevesluis. (foto: ©maartenheijenk.nl)

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 5 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 5 uur geleden