Wat Windplan Blauw ook probeert, het verkeer blijft racen op de Visvijverweg

Algemeen

SWIFTERBANT - Windplan Blauw heeft de afgelopen weken tal van maatregelen genomen om het verkeer ertoe te bewegen langzamer te rijden op de Visvijverweg. Niets helpt echter en daarom is in overleg met de gemeente Dronten besloten tot een rigoureuze afsluiting en verkeerslichten.

ā€žOp de Visvijverweg wordt veel te hard gereden langs de werkzaamheden in de bermā€, meldt Windplan Blauw, ā€žDe werknemers van de aannemer die de kabel aanleggen voelen zich heel onveilig door het (zware) verkeer dat op grote snelheid rakelings langs rijdt, soms zelfs deels door de berm.ā€

Wegversmalling

Volgens de windkoepel leveren snelheidsverlagingen naar 30 km/uur, extra waarschuwingsborden en de inzet van een verkeersregel niets op. Daarom wordt de weg vanaf woensdag (14 juli) over de lengte van ruim 1 kilometer versmald.

Vanaf maandag 19 juli komen bovendien er stoplichten. Het verkeer mag dan druppelsgewijs doorrijden. Deze lichten blijven er meerdere weken staan: ā€žTotdat het werk in de berm gereed is.ā€

ā€žHelaas is dit nodig om te zorgen dat iedereen aan het einde van de dag ongedeerd naar huis kan gaanā€, aldus Windplan Blauw.

Windplan Blauw

Afbeelding
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 1 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 2 uur geleden
Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 23 uur geleden