Volgens Windplan Groen valt het wel mee met de verkeersoverlast

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - De provincie Flevoland stelde vorige week dat het verkeer op de Elburgerweg en de Oldenbroekerweg de komende vijf weken rekening moet houden met werkverkeer voor Windplan Groen: ,,Pas uw snelheid aan en houd afstand van het werkverkeer.ā€ De windkoepel zelf voorspelt dat het allemaal wel meevalt.

,,Het verkeer op de Elburgerweg moet de komende 5 weken rekening te houden met invoegend werkverkeerā€, waarschuwt de provincie, ,,Verkeer op de Oldebroekerweg moet rekening houden met afslaand verkeer richting de bouwplaats.ā€

Windplan Groen schrijft op haar website dat het verkeer niet veel hinder gaat ondervinden: ,,Omdat de transporten zoveel mogelijk bij avond en nacht plaatsvinden.ā€

Naar Litouwen

Windplan Groen demonteert de komende maanden tien windmolens van het windpark Olstertocht en Noorderwind. In juli volgt de afbraak van tien turbines van de Zeebiestocht. Deze twintig windmolens hebben vanaf 2002 gedraaid en gaan naar Litouwen, waar ze een nieuwe start maken. 

De turbines maken plaats voor in totaal vijftien nieuwe molens. ,,Die bouw is gepland medio 2022 en voorjaar 2023ā€, aldus de windkoepel.

Windplan Groen

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 4 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 4 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 5 uur geleden