Xander Bliek ondertekent zijn vwo-diploma.
Xander Bliek ondertekent zijn vwo-diploma. eigen foto

Almere College trots op slagingspercentages: mavo 95%, havo 88%, vwo 98%

Algemeen

DRONTEN - „Wij zijn heel trots op deze mooie resultaten en feliciteren alle leerlingen met het behalen van hun diploma”, meldt het Almere College bij het bekendmaken van de slagingspercentages.

„Net als vorig jaar 100% geslaagden op Het Perron voor zowel de basisberoepsgerichte leerweg (voor het zesde jaar op rij) als de kaderberoepsgerichte leerweg”, aldus rector Suzan Zandbergen in een persbericht, „Op de mavo is 95% van de leerlingen dit schooljaar geslaagd, de havo kent een slagingspercentage van 88% en het vwo van 98%.”

Derde tijdvak

Na het derde tijdvak reikte het Almere College de afgelopen week de laatste diploma’s uit op de locatie Copernicus: „Doorwerken in de zomervakantie was dit jaar de realiteit voor een aantal examenleerlingen en medewerkers van het Copernicus. Vanwege corona kregen de leerlingen van de mavo, havo en het vwo de mogelijkheid hun examen te spreiden over twee tijdvakken.”

Leerlingen die na het tweede tijdvak nog niet geslaagd waren, konden in het derde tijdvak herexamen doen. Vorige week kregen de leerlingen de uitslag en konden zij op school in de personeelskamer onder toeziend oog van de examensecretaris en rector in aanwezigheid van familie, het felbegeerde papiertje ondertekenen en meenemen.”

Xander Bliek

De school noemt vooral de prestatie van Xander Bliek: „Met een mavo-advies op zak startte hij zes jaar geleden in de brugklas van het Copernicus. Aan het eind van het eerste jaar kreeg hij het advies om door te gaan op de havo. Na afloop van leerjaar 2 mocht hij doorstromen naar het vwo. En nu gaat hij met zijn vwo-diploma studeren in Wageningen.”

Het Perron