Smileybord bij de veelbesproken rotonde.
Smileybord bij de veelbesproken rotonde. ©maartenheijenk.nl

Diverse verkeersmaatregelen rond onveilige rotonde bij Reaal: „Erg blij mee”

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft geconcludeerd dat de rotonde bij voetbalvereniging Reaal in Dronten-west onveilig is. Oorzaken zijn vooral dat automobilisten er harder dan vijftig kilometer per uur rijden en dat kinderen niet altijd hun hand uitsteken als ze afslaan.

Er wordt al jarenlang gesproken over de verkeerssituatie op deze rotonde. CDA-wethouder Nico Verlaan besloot indertijd niet in te grijpen, omdat de rotonde aan de eisen voldeed. De huidige wethouder Irene Korting (VVD) neemt wel maatregelen.

Schoolzone

Zo worden er binnenkort nieuwe borden en wegmarkeringen geplaatst om het verkeer meer bewust te maken van de drukke oversteek. Zo wordt het verkeer erop attent gemaakt dat het een schoolzone is.

Ook benadert de gemeente de scholen om te kijken of zij meer kunnen betekenen voor een veiliger omgeving. Zo gaat de gemeente het verkeersveiligheidslabel voor basisscholen nog eens onder de aandacht brengen.

Annemiek van Ginkel

Eén en ander is het gevolg van een initiatief van Annemiek van Ginkel. Als moeder en eigenaresse van Buro Kick (kindertherapie en coaching) plaatste zij in maart een noodkreet over de situatie op Facebook. De politiek pikte het meteen op.

„Er is dit keer serieus aandacht aan besteed vanuit de gemeente”, zegt Annemiek vier maanden later, „Er zijn verschillende overleggen geweest om te kijken naar oplossingen. Ook benaderde wethouder Irene Koring mij een aantal keer persoonlijk om me op de hoogte te houden. Al met al positieve ontwikkelingen waar ik erg blij mee ben!”

Rotonde Reaal

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 9 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 10 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 10 uur geleden