Flevohof
Flevohof Stichting Geschiedschrijving Dronten

Polderleven in Beeld | Beleef de dag van je leven op de Flevohof

Algemeen

(door stichting Geschiedschrijving Dronten)

Een slogan die je in de jaren tachtig van de vorige eeuw regelmatig op de radio hoorde of in STER spotjes zag verschijnen: „Beleef de dag van je leven op de Flevohof.”

Bij veel lezers roept dit herinneringen op. Anderen zegt dit alles waarschijnlijk niets. Op 21 mei 1971 werd in Biddinghuizen om elf minuten voor zeven in de ochtend het themapark Flevopark door prinses Beatrix en prins Claus geopend. Het tijdstip was bewust gekozen. Op de boerderij werd immers al vroeg met de arbeid begonnen! De Flevohof, dat in het teken van de landbouw stond, vond dit een mooi openingsmoment.

Op het 150 hectare grote terrein werden vele aspecten van agrarisch Nederland in beeld gebracht. Daarmee werd het een ideale bestemming voor schoolreisjes. Het educatieve gehalte van het park was groot. De schooljeugd kon door op knopjes te drukken op interactieve wijze kennismaken met het boerenleven. Daarnaast kende het park ook nog een speeltuin en andere recreatieve mogelijkheden. Educatie en recreatie gingen hand in hand. 

Het eerste jaar werd de Flevohof al door een miljoen mensen bezocht. Daarna nam het bezoekersaantal af. Eind jaren tachtig werden er rode cijfers geschreven. Op 1 november 1991 werd het faillissement uitgesproken. Drie jaar later veranderde na een overname door Walibi het geheel in een pretpark.

Polderleven in Beeld

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op onsYouTube-kanaal.