Andy Houtkamp
Andy Houtkamp eigen foto

Andy Snijdt Hout | Zwart

Algemeen

(door Andy Houtkamp)

Na een sportief gezien succesvol Tokyo 2020 in 2021 terug in Dronten. Alles was precies zoals beschreven in mijn vorige column dus lees maar terug.

Bij terugkomst viel mij meteen het verhaal op dat iemand in Nunspeet, ik zal geen meneer of mevrouw zeggen, een rechtszaak tegen de gemeente is begonnen in verband met het feit dat de gemeente het durfde om brieven rond te sturen met in de aanhef: beste mevrouw of geachte heer.

Ik gun werkelijk iedereen zijn vrijheden, maar zijn er echt niet veel belangrijkere zaken om je druk over te maken? Overigens geldt dat ook voor het woordje zwart’ in zwart rijden. Dat mag ook niet meer. Zoals eigenlijk zoveel dingen opeens niet meer mogen.

Mijn dochter kwam, daags na terugkomst van mij uit Tokyo, bij ons met het prachtige bericht dat zij en haar vriend een kindje gaan krijgen en dat ik dus voor het eerst opa ga worden. Uiteraard ben ik een van de gelukkigste mensen op aarde op dat moment.

Toch moest ik wel even een paar vragen stellen voor de zekerheid. Ga je jezelf moeder noemen? Wordt het kindje als jongetje of meisje, al naar gelang het wordt, groot gebracht? Gelukkig wist ik de antwoorden al, allemaal positief dus.

Het enige waar ik nu nog mee zit: hoe moet ik het voorheen ‘zwarte’ geld noemen dat ik uiteraard in grote bedragen ga uitgeven? 

Andy Snijdt Hout

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op onsYouTube-kanaal.