Jongeren op het Spijkstrand.
Jongeren op het Spijkstrand. eigen foto

Integraal overleg tussen Dronten en Elburg vanwege overlast door jongeren

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft een ‘integraal overleg’ in het leven geroepen vanwege overlast van jongeren uit Elburg op het Spijkstrand. De betrokkenen uit beide gemeenten komen de hele zomer eens in de twee weken bij elkaar.

Op het Spijkstrand bij de Elburgerbrug is op warme avonden nogal wat overlast van jongeren uit Elburg. In juni was er een grote vechtpartij en de avond daarop beëindigde de politie een feest.

„Het is niet duidelijk of de overlast begin juni aan de Bremerbergdijk / Spijkstrand van tevoren was geënsceneerd”, schrijven B en W van Dronten naar aanleiding van vragen van de VVD, „Wel werd inderdaad duidelijk dat het hier een groep jongeren uit Elburg en omgeving betrof.”

Politie

De gemeente nam na dit incident contact op met de gemeente Elburg: „Hierop is besloten een integraal overleg in het leven te roepen.” Naast de beide gemeenten en beide politiekorpsen maakt ook straathoekwerk Elburg daar deel van uit.

Tijdens de tweewekelijkse vergaderingen wisselen zij informatie uit en bespreken ze welke maatregelen nodig zijn. Bij strandweer is er zelfs wekelijks overleg. Daarnaast is eind juli besloten om het strand ’s nachts te sluiten.

Spijkstrand

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op onsYouTube-kanaal.