Zijn de Drontenaren werkelijk zo ontevreden over het winkelaanbod?
Zijn de Drontenaren werkelijk zo ontevreden over het winkelaanbod? Ā©maartenheijenk.nl

Dubbel en Dwars Dronten | Een lage score

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

In het zomernummer van Elsevier Magazine scoort Dronten in het jaarlijkse onderzoek naar beste gemeenten wederom erg laag. Dronten staat op plaats 306 op de ranglijst van alle 352 gemeenten in Nederland. De scores zijn verdeeld over elf onderdelen: onderwijs en kinderopvang, winkels, zorg, vrijetijdsvoorzieningen, gebouwde omgeving, natuurlijke omgeving, weinig overlast, veiligheid, bevolkingssamenstelling, rust en ruimte en bereikbaarheid.

Is het dan werkelijk zo slecht gesteld met de voorzieningen in Dronten dat de score zo laag is? In het onderzoek scoort Dronten laag op vrijwel alle voorzieningen, behalve op natuurlijke omgeving en rust en ruimte.

Dronten heeft inderdaad geen ziekenhuis, geen monumenten en geen museum en scoort daarom laag op deze voorzieningen. Dronten scoort ook laag met het winkelaanbod en de nabijheid en variƫteit van sportvoorzieningen, theaters en restaurants.

Bij een aantal uitkomsten van het onderzoek kunnen gerust vraagtekens worden gezet. Zijn de inwoners echt zo ontevreden over hun woongenot, het winkelaanbod, de nabijheid van sportvoorzieningen en restaurants?

Dat Dronten een kustlijn heeft van meer dan zestig kilometer, Walibi binnen de grenzen huisvest en het grootste evenemententerrein van Nederland herbergt, heeft in het onderzoek kennelijk niet meegeteld.

Dronten krijgt binnenkort een stichting Dronten Marketing. Dronten verdient wat mij betreft een veel hogere plaats in het jaarlijkse onderzoek. Er is voor Dronten Marketing de komende jaren veel werk aan de winkel.

Dubbel en Dwars Dronten

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op onsYouTube-kanaal.