De zusjes uit Dronten in het Jeugdjournaal.
De zusjes uit Dronten in het Jeugdjournaal. Screenshot Jeugdjournaal

Zussen Floor en Meike zijn gek op kippen en komen nu in actie voor Opkikker

Algemeen

DRONTEN - De zusjes Floor en Meike Petersen uit Dronten kregen tijdens de lockdown een broedmachine. Sindsdien hebben ze een nieuwe hobby: het grootbrengen van kuikers. Ze zijn er enorm fanatiek mee in de weer en vloggen erover. De populariteit van hun vlogs gebruiken ze nu voor een verloting voor stichting Opkikker. Ze hoopten 100 euro op te halen, maar zitten na één dag al op het vijfvoudige.

De zusjes hebben beiden een beperking. Hun moeder zag vorig jaar een advertentie voor het huren van een broedmachine bij stichting knuffelkuiken. Floor en Meike zagen het zitten en kregen behalve de machine een moederkip met kuikens. Sindsdien hebben ze een nieuwe passie. Ze kwamen er zelfs mee in het Jeugdjournaal.

Emma kinderziekenhuis

In mei had Meike een zware operatie. Ze miste haar kipjes vreselijk en de dokters vonden haar zo dapper, dat de dieren langs mochten komen in het Emma kinderziekenhuis.

Floor en Meike zijn heel fanatiek geworden in het vloggen over hun hobby. Hun vlogs inspireerde anderen en de zussen zijn inmiddels populair op Instagram, Tiktok en Facebook onder de naam ‘de broedende meiden’. Die populariteit gebruiken ze nu voor een inzamelactie voor Opkikker.

Stichting Opkikker verzorgt ‘opkikkerdagen’ voor langdurig zieke kinderen en hun gezinnen. Floor en Meike kregen vorig jaar zo’n dag aangeboden. Er kwam een limousine voorrijden en er volgde een dag vol verrassingen. „Het was een superleuke dag en de meiden waren gelijk enthousiast”, vertelt moeder Esther Stevens, „Ze vonden dat meer kinderen hier recht op hebben.”

Verloting

De meiden werden ambassadeur van de stichting en startten zaterdag een verloting. Mede dankzij de aantrekkelijke prijzen, waaronder een weekeinde Disneyland Parijs, hoopten ze honderd euro te kunnen ophalen.

Dat is inmiddels dus al veel meer geworden en de zusjes Petersen hopen op nóg meer. „Een lot kost 5 euro en daarvan gaat 100% naar stichting Opkikker”, zeggen ze, „Help mee om nog meer gezinnen een onvergetelijke dag te bezorgen!” De trekking vindt plaats op maandag 25 oktober.

Opkikkerloterij