Andy Houtkamp
Andy Houtkamp eigen foto

Andy Snijdt Hout | Stoplichten

Algemeen

(door Andy Houtkamp)

Een van de meestgestelde triviantvragen over Dronten die ik aan vrienden en bekenden stel is de vraag hoeveel stoplichten er in Dronten zijn. Trots zeg ik dan ‘nul’. Goed, er zijn er misschien één of twee, maar in principe is het zo dat er ooit gekozen is om zo weinig mogelijk en liefst geen verkeerslichten te hebben in Dronten.

Het is ook een sociale zaak dat we op zijn Engels rekening houden met elkaar op kruisingen en dergelijke. En dat werkt uitstekend. Zelfs een jakkeraar als ondergetekende kan zich inhouden en kijk beter uit dan als er van die hinderlijke lichten zijn die altijd op rood staan als jij er voor staat.

Ik moest er aan denken omdat er maar weer eens minder belangrijke zaken aan de orde kwamen in de gemeenteraad. Namelijk over het oversteken van 50-kilometerwegen en dat dat gevaarlijk kan zijn. Natuurlijk is elke oversteekplaats potentieel gevaarlijk, maar dat ligt vooral aan onszelf. 

Leg goeie, duidelijk aangegeven zebrapaden aan op bepaalde plekken. De inwoners van Dronten en daarbuiten moeten daar dan ook gebruik van maken en niet 10 of 15 meter verderop proberen over te steken, zoals je nu regelmatig ziet. In ieder geval geen stoplichten, want het ontbreken daarvan is juist een van de vele dingen waarom ik trots ben om in Dronten te wonen.

Andy Snijdt Hout

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 2 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 3 uur geleden