Openbaar groen aan de Baskenstraat in Dronten.
Openbaar groen aan de Baskenstraat in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Dubbel en Dwars Dronten | Fabels

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

Ik vier dit jaar een jubileum. Ik woon 25 jaar in Dronten. En al 25 jaar heb ik het gevoel dat er jaarlijks wordt bezuinigd op het openbaar groen. Als het aan het college ligt wordt er vanaf 2024 door ‘een lager onderhoudsniveau’ nog verder flink bezuinigd op het openbaar groen.

Je hoort nu al veel Drontenaren klagen over het onderhoud van het openbaar groen. Gras wordt te weinig gemaaid, hagen langs wegen en bij kruispunten zijn te hoog en bomen worden niet tijdig gesnoeid.

Ik las in de Kadernota 2022 dat het terugbrengen van het college van 4 naar 3 wethouders een besparing zou opleveren van meer dan 100.000 euro. Doen dus! Van dit bedrag kan heel veel openbaar groen worden onderhouden.

Dan wacht volgend jaar de woningeigenaren nog een grote verrassing. Hoe hoog wordt OZB-belasting? Niet alleen stijgt de woningwaarde met meer dan 6 tot 10%, maar ook het tarief dat de gemeenteraad vaststelt. Het tarief zou juist moeten dalen bij een stijgende woningwaarde. Dat de lasten in Dronten volgens het college gelijke tred zouden houden met de gemiddelde inflatie van 1,8%, kunnen wij echt verwijzen tot het rijk der fabelen. 

Dubbel en Dwars Dronten

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op onsYouTube-kanaal.