Het Koetshuis in Biddinghuizen
Het Koetshuis in Biddinghuizen ©maartenheijenk.nl

Gezondheidscentrum en appartementen op locatie Koetshuis stap dichterbij

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Met het opstellen van een stedenbouwkundige visie is het gezondheidscentrum op de locatie van Het Koetshuis in Biddinghuizen een stap dichterbij gekomen. De initiatiefnemers denken aan een combinatie van gezondheidscentrum met appartementen. B en W verwachten dat de gemeenteraad dit voorjaar een besluit kan nemen.

De maatschap van huisartsen in Biddinghuizen vroeg de gemeente Dronten in een januari of de locatie van het dorpshuis geschikt is als gezondheidscentrum. De gemeenteraad was enthousiast.

De Kans en trafohuisje

Daarop zijn de initiatiefnemers aan de slag gegaan met een stedenbouwkundige visie. In dit plan blijft inloophuis De Kans behouden. Het rapport wil het bekende trafohuisje voor de deur van Het Koetshuis in principe verplaatsen. Lukt dat niet, dan wordt het ingebed in het nieuwe plan.

Het voorstel is om er appartementen te realiseren in de sociale huursector. Daarbij komt het goed uit dat Oost Flevoland Woondiensten (OFW) in Biddinghuizen een complex wil realiseren vergelijkbaar met het nabijgelegen De Tas. Er wordt nagedacht om de sociale huursector te combineren met middeldure huur of koop.

Havenweg

De stedenbouwkundige visie gaat ook in op gebieden in de omgeving van Het Koetshuis, zoals het bedrijventerrein Havenweg. „De bedrijven aan de Havenweg worden op termijn vervangen door woningbouw. In verband met de in gang gezette ontwikkeling van de Graafschap is dit naar verwachting niet op korte termijn aan de orde”, aldus de visie.

B en W noemen de plek van het Koetshuis een A-locatie, die de entree van het dorp moet verfraaien. In de stedenbouwkundige visie wordt opgemerkt dat ook de voormalige tractorshowroom en het benzinestation de entree naar het centrum van Biddinghuizen voor een belangrijk deel bepalen.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 6 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 6 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 7 uur geleden